Supa de legume (italieneasca

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 g orez
  • 200 g fasole verde taiate bucati
  • 3 rosii taiate cuburi
  • 2 morcovi taiati bucatele
  • 1 ardei rosu mic tocat
  • 1 dovlecel mic taiat bucatele
  • putin praz taiat rondele
  • 100 g mazare
  • 6 linguri ulei de masline
  • 1 ceapa tocata
  • 1
  • 5 l supa concentrata de legume/1 cub de concentrat de legume
  • 2 catei de usturoi
  • 50 g cascaval ras
  • putin busuioc
  • sare
  • piper.

Mod de preparare

Intr-o tigaie se caleste ceapa in putin ulei. Adaugati orezul, amestecati -l si lasati-l pe foc cca 3 minute. Adaugati sare si piper dupa gust. Fierbeti supa de legume si turnati-o peste orez, lasati sa fiarba pe foc timp de 5 minute. Adaugati in oala toate legumele. Dupa 10 minute de fiert, adaugati mazarea si mai lasati sa fiarba 10 minute, amestecand din cand in cand. Puneti intr-un vas patrunjelul tocat impreuna cu parmezanul si usturoiul pisat. Amestecati si adaugati putin cate putin restul de ulei. Bateti compozitia cu o furculita, ca sa se omogenizeze perfect. Varsati supa intrun castron, adaugati sosul de patrunjel, amestecati, serviti imediat.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise