Supa de limba cu taitei

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 bucati limba de porc
  • 50-60 g taitei instant (Rollton) sau taitei pentru supa
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 pastarnac
  • 100 g dovlecel
  • 1 ardei gras galben sau verde
  • 2-3 linguri de ulei
  • cateva fire de patrunjel
  • sare, piper (optional 1 cub concentrat de vita)

Mod de preparare

Se tine carnea in apa rece 10-15 minute, apoi se spala. Se pune la fiert in 4 litri de apa rece cu putina sare la foc mic. Se ia spuma cand clocoteste, se pune capacul si se lasa cam o ora si jumatate la fiert. Se poate fierbe in oala de fiert sub presiune, pentru ca fierbe mai bine si mai repede.

Cand e aproape moale se pun legumele intregi spalate si curatate (de la ardeiul gras scoateti cotorul) si concentratul. Se mai lasa sa fiarba 30 minute la foc mic.

Cand carnea e foarte moale, se scoate din zeama pe o farfurie, se curata de piele si o limba se taie bucati pentru supa, restul se foloseste la alte preparate.

Intr-o supiera puneti bucatile de carne, zeama clocotita, taiteii instant sau taitei fierti in apa cu putina sare, dregeti gustul, puneti putin piper, morcov fiert si decorati cu frunze de patrunjel

Pofta buna.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise