Supa de mazare cu castravete

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4-6 persoane): 250 g mazare congelata,
  • 1 cartof mare taiat felii,
  • 1/2 ceapa taiata fideluta,
  • 1 l zeama concentrata de carne de pasare (Knorr+apa),
  • 50 g unt,
  • 1 castravete curatat de coaja si seminte,
  • 2 galbenusuri,
  • 150 ml smantana,
  • sare,
  • piper,
  • patrunjel sau marar verde pentru garnisit.

Mod de preparare

Se pun intr-o oala mai mare mazarea, cartoful si ceapa, se adauga 300 ml de zeama de carne si 25 g de unt, se lasa sa fiarba incet, circa 20 de minute, pana ce se inmoaie legumele, si se pune deoparte sa se raceasca putin.

Se toarna zeama cu legume in robotul de bucatarie, se mai adauga 125 ml de apa si se mixeaza - la viteza maxima - pana ce se obtine un piure mai gros.

Se taie castravetele in stifturi de marimea unui chibrit si se dunstuieste circa 8-10 minute, in untul ramas, amestecand din timp in timp ca sa nu se coloreze prea intens.

Se bat usor galbenusurile, se adauga smantana si piureul preparat anterior si se amesteca bine.

Se infierbanta zeama de carne ramasa, se incorporeaza amestecul de galbenus + piureul de legume si se lasa sa fiarba, la foc mic, amestecand intruna, pana ce supa se ingroasa si devine neteda. Se ia de pe foc, inainte sa dea in clocot, ca sa nu se inchege galbenusul.

Se gusta supa de sare si piper, se incorporeaza stifturile de castravete si verdeata tocata si se serveste imediat.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise