Supa de mere cu costita afumata

Timp pregatire
90 minute

Ingrediente

  • 4 mere (800 gr.)
  • 1 ceapa
  • 1 catel de usturoi
  • 20 gr. unt sau margarina
  • 2 linguri curry
  • 800 ml concentrat de pui (Knorr + apa)
  • sare
  • piper
  • 1 varf de cutit cuisoare pisate
  • putina zeama de lamaie
  • 100 gr. costita afumata (Kaiser
  • Bacon
  • slanina afumata)
  • 1/2 legatura ceapa verde (coditele).

Mod de preparare

Se curata merele, se taie in patru, se scoate partea lemnoasa, apoi merele se taie bucati. Ceapa se taie marunt, iar usturoiul se zdrobeste. Se caleste ceapa si usturoiul in untul incins, se adauga merele, se toarna deasupra zeama de carne si se lasa sa fiarba 10 minute la foc mic, cu capac. Se da prin sita (sau se face un piure cu mixerul) si se adauga sarea, piperul, cuisoarele si zeama de lamaie. Costita se taie in feliute subtiri si se rumeneste intr-o tigaie fara grasime. Se taie coditele de ceapa rondele si se aseaza - impreuna cu costita - peste supa servita in farfurii.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise