SUPA DE MERE CU VIN SI PRUNE USCATE

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 mere,
  • 200ml.vin alb ,
  • 40g.zahar,
  • 2 linguri miere,
  • 3 cuisoare,
  • 1 baton scortsoara,
  • 200g.smantana,
  • coaja rasa de la o lamaie,
  • 100g.prune uscate fara samburi,
  • sare;

Mod de preparare

1. Merele se curata, se spala si se taie cubulete.

2. Intr-o cratita se pun merele, vinul, zaharul, mierea, putina sare, cuisoarele, scortisoara si atata apa cat sa treaca peste ingrediente. Cand merele sunt moi, se dau prin mixer si se amesteca cu smantana, coaja de lamaie si se lasa sa dea 2-3 clocote. Se ia supa de pe foc si se incorporeaza prunele taiate marunt, se lasa sa stea 2-3 minute, apoi se serveste ornata cu frunze de menta si smantana.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise