SUPA DE PASTE(MELCISORI)

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 100g jambon afumat
  • 2-3 catei de usturoi
  • 1 telina cat un mar
  • 1 crenguta de telina verde
  • 4 morcovi
  • 300g broccoli
  • 300g varza
  • 2 cartofi rosii
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare
  • 1 legatura patrunjel verde
  • piper macinat
  • 200g paste melcisori(adica 1/2 punga)
  • 50g parmezan ras.

Mod de preparare

Se taie jambonul cubulete, usturoiul - feliute subtiri. Se curata si se spala zarzavatul, si se taie: telina si morcovii - rondele, varza fasii si cartofii - cubulete. Se desface broccoli in buchetelele se spala. Se incinge uleiul intro oala de supa, se prajesc cubuletele de jambon pana se rumenesc, se adauga usturoiul si se caleste pana ce devine sticlos. Urmeaza celelalte legume, pe care le calim circa 2 minute. Se toarna peste ele 2 l de apa, se potriveste de sare si piper, se acopera oala cu un capac si se lasa sa fiarba circa 20 de minute la foc potrivit, adaugam taieteii si mai fierbem 15 minute. Dupa ce stingem focul, presaram patrunjelul verde. Se toarna in farfurii, se presara parmezan ras si se serveste imediat.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise