Supa de post cu cartofi si praz

Timp pregatire
55 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg cartofi
  • 2 bucati de praz
  • 2 linguri de margarina
  • sare
  • piper
  • crutoane de paine
  • un catel de usturoi.

Mod de preparare

Se curata cartofii de coaja, prazul de frunze si se pun la fiert intr-un litru de apa clocotita (cartofii taiati cubulete si prazul in inele subtiri). Cand legumele se inmoaie, se trec prin sita, cu zeama cu tot. - Separat, crutoanele de paine (6 felii de paine taiate in cuburi) se rumenesc in margarina incinsa in care s-a pus la calit si catelul de usturoi, taiat in doua.

Se serveste supa cu crutoanele usturoiate si, cui ii place, cu patrunjel verde tocat.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise