Supa de praz

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 tulpini mari de praz,
  • 50 g unt,
  • 3 cartofi curatati de coaja si taiati felii,
  • 3/4 l zeama concentrata de carne de pasare,
  • sare,
  • piper negru macinat,
  • 1 varf de cutit nucsoara rasa,
  • 375 ml smantana,
  • 3 linguri patrunjel verde tocat,
  • frunzulite de patrunjel verde pentru garnisit.

Mod de preparare

Se indeparteaza varfurile verzi de praz, se spala bine tulpinile, se taie in doua pe lung si pe urma fasii subtiri.

Se topeste untul - intr-o oala mai mare -, la foc mic, si se dunstuieste in el prazul, pana ce se inmoaie (fara sa se rumeneasca). Se adauga cartofii si zeama de carne, se sareaza, se pipereaza si se lasa sa fiarba incet 15-20 de minute, ca sa se inmoaie legumele.

Se trec legumele si zeama printr-o sita fina sau se mixeaza in robotul de bucatarie, se incorporeaza frisca in pireul astfel obtinut si se tine supa 2-3 ore la rece.

Inainte de a o servi, se adauga patrunjelul tocat, se toarna in boluri mai mici si se garniseste cu frunze de patrunjel verde.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise