Supa de praz

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 tulpini mari de praz,
  • 50 g unt,
  • 3 cartofi curatati de coaja si taiati felii,
  • 3/4 l zeama concentrata de carne de pasare,
  • sare,
  • piper negru macinat,
  • 1 varf de cutit nucsoara rasa,
  • 375 ml smantana,
  • 3 linguri patrunjel verde tocat,
  • frunzulite de patrunjel verde pentru garnisit.

Mod de preparare

Se indeparteaza varfurile verzi de praz, se spala bine tulpinile, se taie in doua pe lung si pe urma fasii subtiri.

Se topeste untul - intr-o oala mai mare -, la foc mic, si se dunstuieste in el prazul, pana ce se inmoaie (fara sa se rumeneasca). Se adauga cartofii si zeama de carne, se sareaza, se pipereaza si se lasa sa fiarba incet 15-20 de minute, ca sa se inmoaie legumele.

Se trec legumele si zeama printr-o sita fina sau se mixeaza in robotul de bucatarie, se incorporeaza frisca in pireul astfel obtinut si se tine supa 2-3 ore la rece.

Inainte de a o servi, se adauga patrunjelul tocat, se toarna in boluri mai mici si se garniseste cu frunze de patrunjel verde.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise