Supa de pui cu crutoane de gris

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • pulpe pui,
  • morcov
  • 1 ceapa
  • telina
  • pastranac
  • patrunjel radacina
  • sare
  • Ingrediente crochete gris:
  • 250 gr apa
  • 100 gr gris
  • sare

Mod de preparare

Punem pulpele spalate in apa cu sare si la primul clocot, cand se ridica toata spuma la suprafata, aruncam apa si spalam bucatica cu bucatica puiul sub jet de apa rece. Le punem la fiert in apa curata impreuna cu morcovul taiat suvite, telina,pastranac,patrunjel,sare si o ceapa curatata si crestata la capete pe care o aruncam dupa ce a fiert supa. Lasam supa la foc mic cam 1 ora si jumatate.

Intre timp facem crochetele.

Punem apa le fiert cu putina sare si in momentul in care fierbe apa adaugam grisul in ploaie si amestecam pana se despride aluatul de pe margini:

il lasam sa se raceasca putin dupa care adaugam un galbenus de ou:Framantam bine pana obtinem o biluta compacta,pe care o impartim in doua si formam din fiecare bucatica un cordon,rupem din cordon bucatele mici carora le dam forma de bilute cu palmele usor umede,Prajim bilutele in baie de ulei pana devin aurii si crocante dupa care le scoatem pe hartie absorbanta.Cand servim supa adaugam cateva bilute in farfurie.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise