Supa de pui cu litere sau taitei

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 pui
  • 3 morcovi
  • 3 cartofi
  • 1 ceapa
  • albituri (telina, pastarnac, patrunjel)
  • 1-2 catei de usturoi (optional)
  • taitei (eu am pus un plic de supa instant cu litere)
  • sare
  • piper
  • 1 cub concentrat (optional)
  • patrunjel

Mod de preparare

Intr-o oala se pun aproximativ 2 litri de apa. Se pune oala pe foc. Puiul spalat, intreg sau portionat se pune in apa cu sare si se lasa sa fiarba la foc mic.

Se curata si se taie legumele in 4 sau Julien (sau le lasati intrgi, cum doriti), in afara de cartofi, ceapa si usturoi care se pun intregi.

Dupa ce incepe sa fiarba se ia spuma formata.

Dupa cam 30 de minute din momentul fierberii apei, se adauga legumele si se condimenteaza cu piper, un cub de concentrat.

Cand puiul si legumele sunt aproape gata se pun taiteii sau galustele si se mai lasa cateva minute.

Se adauga patrunjelul si se opreste focul.

Puiul se poate servi cu supa sau se poate scoate si se poate servi la felul 2.

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise