Supa de pui dreasa cu ou si smantana

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 1 pui spalat si curatat (circa 1,5 kg),
  • 6 cepe,
  • 2 morcovi,
  • 2 tulpini de praz,
  • 2 tulpini de telina (verde),
  • 3 linguri smantana,
  • 1 galbenus,
  • 1 cubulet concentrat de pasare,
  • sare,
  • piper.

Mod de preparare

Curatati morcovii. Scurtati tulpinile de praz (indepartati partea verde) si spalati-le bine. Spalati si tulpinile de telina si puneti toate zarzavaturile intr-o oala, impreuna cu puiul.

Adaugati cubul de concentrat de pasare si 2 l de apa, sarati (usor), piperati si puneti supa pe foc.

Indepartati spuma cand incepe sa clocoteasca (sa fie cat mai clara) si lasati-o sa fiarba incet o jumatate de ora.

Adaugati si cepele curatate si lasati sa fiarba inca 20 de minute.

Scoateti din oala puiul, morcovii si prazul (tulpinile de telina se pot arunca), puneti-le intr-un castron mare sau intr-o cratita, turnati peste ele putina zeama si tineti-le la cald.

Bateti smantana si galbenusul intr-un bol, diluati-le cu 100 ml de zeama calda, turnati-le in oala cu supa si puneti-o din nou pe foc sa se infierbante (fara sa dea in clocot).

Serviti supa fierbinte si, separat, carnea de pui si legumele.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise