supa de rosi cu crutoane aromate

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg rosi
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 1 telina mica cu tije si frunze
  • 3 linguri de ulei
  • sare, piper,nucsoara
  • 2 linguri cu orez
  • 1 litru apa
  • pt crutoane
  • 1/2 franzela si condimente dupa plac (boia ,piper,busuioc,cimbru)
  • 2 linguri ulei de masline

Mod de preparare

intr-o olita de 2,5 litri se pune uleiul,zarzavatul curatat ,spalat,si maruntit, inclusiv tijele de telina + orezul, se inabuse 1-2 minute ,se adauga apa si un praf de sare si se lasa la fiert pt 30 min

rosile se dezpieliteaza se pun in aparatul de maruntit pentru 1-2 min pina devin suc

se adauga sucul in olita si se continua fierberea pt inca 10-15 min,se spumeaza

se lasa la temperat apoi se adauga nucsoara, sare ,piper si frunzele de telina maruntite

crutoanele

piinea se taie cubulete

se stropeste cu uleiul de masline si se pudreaza cu condimentele dorite

crutoanele se pun intr-o tava se tin la cuptor 15-20 min pina devine crocante

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise