Supa de rosii

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru ca acum a inceput si sezonul rosiilor, una din supele cele mai gustoase este supa de rosii.
  • Este tot una din supele pe care eu prefer sa le servesc reci, cu branza rasa sau taiata cubulete si cu paine prajita.
  • - 2 kg rosii proaspete;
  • - 2-3 morcovi tineri;
  • - 1 ceapa uscata;
  • - 1 bucata de telina;
  • - 1 dovlecel;
  • - 2-3 cartofi noi;
  • - 1 ardei gras;
  • - Sare;
  • - Piper.

Mod de preparare

1. Se spala legumele si se lasa la scurs. Intr-o oala incapatoare se pun legumele la fiert, mai putin rosiile, in apa cu o lingurita de sare.

2. Se lasa sa fiarba 30 de minute pana se inmoaie bine. Se adauga rosiile date pe razatoarea mare si se mai lasa 10 minute. Se opreste focul si se lasa putin sa se raceasca.

3. Se paseaza totul foarte bine cu blenderul pana obtinem o pasta.

4. Se aseaza iar pe foc, potrivim cu sare si piper, mai lasam 5 minute sa fiarba ...si gata supa.

Se adauga la servire branza rasa sau taiata cubulete mici si se serveste alaturi de paine prajita, atat calda cat si rece.

Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise