Supa de rosii

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru ca acum a inceput si sezonul rosiilor, una din supele cele mai gustoase este supa de rosii.
  • Este tot una din supele pe care eu prefer sa le servesc reci, cu branza rasa sau taiata cubulete si cu paine prajita.
  • - 2 kg rosii proaspete;
  • - 2-3 morcovi tineri;
  • - 1 ceapa uscata;
  • - 1 bucata de telina;
  • - 1 dovlecel;
  • - 2-3 cartofi noi;
  • - 1 ardei gras;
  • - Sare;
  • - Piper.

Mod de preparare

1. Se spala legumele si se lasa la scurs. Intr-o oala incapatoare se pun legumele la fiert, mai putin rosiile, in apa cu o lingurita de sare.

2. Se lasa sa fiarba 30 de minute pana se inmoaie bine. Se adauga rosiile date pe razatoarea mare si se mai lasa 10 minute. Se opreste focul si se lasa putin sa se raceasca.

3. Se paseaza totul foarte bine cu blenderul pana obtinem o pasta.

4. Se aseaza iar pe foc, potrivim cu sare si piper, mai lasam 5 minute sa fiarba ...si gata supa.

Se adauga la servire branza rasa sau taiata cubulete mici si se serveste alaturi de paine prajita, atat calda cat si rece.

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise