Supa de rosii cu pui

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1,5 kg rosii
  • 750 g tacam de pui
  • 60 - 70 g taitei
  • 2 cepe
  • 50 g telina
  • 1 pastarnac
  • 1 legatura patrunjel
  • 2 linguri zahar
  • 2 cuburi/lingurite concentrat pui, ciuperci sau legume
  • sare, piper dupa gust

Mod de preparare

Se spala bine carnea si se pune la fiert in 2 litri de apa rece cu putina sare. Cand clocoteste, se ia spuma si se adauga legumele curatate si spalate, intregi. Se lasa sa fiarba la foc mic cu capac 25 minute.

Se spala rosiile, se taie bucati mai mari scotandu-se cotoarele si se pun la fiert intr-un litru de apa rece cu putina sare, la foc mic, aproximativ 20-25 minute.

Rosiile se lasa sa se racoreasca putin apoi se mixeaza, dar nu prea mult, doar cateva miscari. (vezi video) Se strecoara de coji si seminte, se pun din nou la fiert adaugandu-se zaharul (depinde cat de dulci sunt rosiile), zeama de la pui, concentratul, putin patrunjel tocat si se drege gustul de sare si piper.

La urma se adauga taiteii si se dau cateva clocote. Daca sunt taitei instant se pun direct in supiera, apoi supa clocotita peste ei. Cine doreste poate pune bucati de carne. Garnisiti cu o frunzulita de patrunjel.

Pofta buna.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise