supa de rosii cu taitei de casa

Timp pregatire
105 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 1,5 kg. de rosii bine coapte,doi morcovi potriviti,o ceapa mare,o radacina de telina micuta si un ardei gras,sare,patrunjel si telina frunze
  • pentru taitei am folosit un ou si 80-100 gr.faina(depinde de marimea oului)

Mod de preparare

Se taie ceapa marunt,morcovii si telina se rad pe razatoarea mare se pun intr-o oala (am folosit o oala de 4 l)cu 2 linguri de ulei si se calesc 2-3 minute sa-si dezvolte aroma apoi se pune apa fierbinte pana la jumatatea oalei si se lasa sa fiarba.Cand sant aproape fierte zarzavaturile se adauga si ardeiul .In acest timp pregatim rosiile le spalam, le curatam de pielita,le dam pe razatoare si printr-o sita deasa le strecuram.Cand zarzavaturile sant fierte toate, se pune sucul de rosii,se completeaza oala daca mai trebuie cu apa, sau tot cu suc(depinde de cat de concentrata vreti sa iasa supa)se sareaza dupa gust si se mai lasa sa dea cateva clocote.Se pun taiteii direct in supa sub forma de ploaie si se amesteca sa nu se lipesca intre ei,pana cand supa incepe din nou sa fiarba in clocot.Se fierb cca 10 minute se ia oala de pe foc,oricum acestia isi vor dubla volumul.Pentru aroma se pun patrunjel proaspat si telina frunze tocate marunt

Pentru taitei am procedat astfel: oul l-am batut bine cu furculita apoi am pus faina, am amestecat tot cu furculita la urma cu mana pana se incorporeaza bine.Aluatul il punem pe masa infainata si se framanta pana cand se dezlipeste de mana cca 5 minute.Aluatul trebuie sa fie mai vartos dar nu prea tare ca sa se poata intinde usor.Se aduna aluatul in forma de minge se acopera cu folie alimentara sa nu se usuce si se lasa 10 minute ca sa devina mai elastic.

Dupa acest timp intindem foaie rotunda cat mai subtire,aproape transparenta.Foaia se lasa sa se usuce pe un servet curat 10-15 minute.Dupa acest timp se ia se ruleaza fara sa se preseze ,se aseaza pe o planseta si se taie taitei mai subtiri sau mai lati(eu i-am taiat subtiri).Taiteii se rasfira cu cutitul pe masa ca sa nu se lipesca intre ei.Se lasa putin sa se usuce apoi se pun in supa.Daca pregatiti taitei din oua mai multe sa-i aveti la nevoie se lasa la uscat 3-4 ore se pun intr-o cutie de carton la loc uscat.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise