supa de spanac

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2-3 legaturi spanac; 50 g ulei;o jumatate lingura de faina alba;400 g smantana;3-4 oua;o lamaie;patrunjel verde
  • putin marar

Mod de preparare

Se opareste spanacul bine spalat intr-un l de apa clocotita pana se inmoaie,se pune la strecurat,pastrand apa.Separat,se caleste putin de tot faina in uleiul incins si se stinge cu apa in care s-a oparit spanacul.Cand da in fierbere se sparg ouala si se adauga pe rand,direct in oala in clocot,fara sa le amestecati,astfel incat sa fiarba intregi si 2 lingurite de vegeta.Se tine aproape un pahar cu apa rece si din cand in cand se stropeste pentru a nu iesi in foc.Dupa ce ouale sunt fierte(galbenusul e tare in interior)se amesteca smantana cu supa fierbinte si se toarna deasupra in fir subtire.Apoi se toaca marunt spanacul oparit ,patrunjelul verde si foarte putin marar.Se mai da un clocot,stropind in permanenta cu apa rece.Se ia de pe foc si dupa ce s-a racit putin se adauga zeama de la o lamaie mare.Pofta buna

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise