Supa de taitei

Timp pregatire
105 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 gr carne gaina (de curte)eu am pus piept
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • o telina
  • un pastarnac
  • o cana faina
  • un ou
  • o lingura de unt
  • o legatura de leustean sau patrunjel
  • sare

Mod de preparare

Carnea portionata se fierbe in apa cu sare,spumanduse de cate ori este nevoie,dupa care se adauga legumele taiate in sferturi sau cuburi dupa preferinta si se lasa sa fiarba pana se inmoaie bine atat carnea cat si zarzavatul.Intre timp preparam taiteii astfel:se amesteca oul cu faina,iar dupa ce s-a omogenizat,se adauga untul putin cate putin.Se framanta bine cu mana,apoi aluatul obtinut se intinde pe o planseta cu sucitorul,intr-o foaie groasa de cativa milimetri.Se taie foaia in patrate iar aceste patrate se ruleaza,tainduse fasii inguste.Taiteii obtinuti se imprastie pe planseta,lasandu-se sa se usuce bine.atunci cand sunt bine uscati se pun in supa stecurata in prealabil,de unde am inlaturat legumele si se mai lasa la fiert pana cand taiteii sunt fierti.Dupa ce sau fiert se adauga leusteanul sau patrunjelul tocat marunt se potriveste de sare si pofta buna.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise