Supa de telina cu cascaval

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 felii cascaval moale,
  • 1 radacina mica de telina,
  • 1 fir de praz,
  • 1 cartof mare,
  • 100 g costita afumata,
  • 1 cub supa concentrata de pasare,
  • 1 lingura seminte de chimen,
  • 4 fire de patrunjel verde,
  • 20 g unt,
  • sare,
  • piper.

Mod de preparare

Curatati telina si cartoful si taiati-le cubulete. Despicati prazul in patru - pe lung, spalati-l bine si taiati-l rondele subtiri.

Lasati untul sa se topeasca intr-o cratita si caliti prazul la foc mic circa 10 minute, impreuna cu costita taiata fasii. Adaugati cubul de supa concentrata maruntit, telina si cartofii si acoperiti-le cu 1,2 l de apa clocotita. Sarati cu grija, piperati, amestecati de cateva ori si lasati supa sa fiarba incetisor 35 de minute. Intre timp, taiati cascavalul cubulete. Pasati supa (sau mixati-o) pentru a obtine o crema fina, si mai gustati-o o data de sare si piper. Serviti-o fierbinte in farfurii incalzite, dupa ce ati presarat deasupra cubuletele de cascaval, chimenul si patrunjelul verde tocat.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise