Supa de zmeura

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3dl.sirop de zmeura(din fructe proaspete),
  • 7dl.apa,
  • 1-2 lingurite suc de lamaie,
  • 1,5 linguri amidon alimentar,
  • zahar(dupa gust);
  • pentru servire:
  • 202-250gr. zmeura proaspata(poate fi si congelata),
  • frisca,
  • 4 cupe de inghetata de vanilie,
  • frunzulite de menta sau lamaita;

Mod de preparare

1.Siropul de zmeura se amesteca cu apa si se pun intr-o cratita si se lasa sa fiarba , la foc mic.

Amidonul alimentar se dizolva in putina apa rece si, amestecand mereu, il incorporam in amestecul de sirop si apa.Stingem focul, luam cratita de pe foc, amestecam inca 5 minute si lasam sa se raceasca in frigider.

2.Se potriveste de zahar(se poate pune miere), se adauga sucul de lamaie si se pune in 4 boluri, pe care le ornam cu fructe, frisca, cate o cupa de inghetata si frunzulite de lamaita sau menta.Se serveste rece.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise