Supa din frunze verzi de morcov Tradaro

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Frunzele verzi de la morcov sunt foarte putin cunoscute ca aliment. Frunzele morcovului au remarcabile proprietati vitaminizante (contin vitamina C si vitamine din complexul B) si remineralizante (contin magneziu, calciu, fier). Consumate crude, au un aport remarcabil de clorofila - substanta cu proprietati detoxifiante, stimulent al proceselor de regenerare si cicatrizare remarcabil. Frunzele de morcov se pot folosi la salate, supe, ciorbe, racituri, etc. Da un gust deosebit si o aroma fina preparatelor. Frunzele de morcov tocate marunt si uscate la umbra se pot folosi in compozitia unor prajituri pentru a le da o savoare placuta, cum ar fi placinta cu mere, placinta cu dovleac, placinta cu branza, cornulete cu gem, gogosi, etc.
  • - pentru 4 portii:
  • * 1,750 l apa
  • * 1 fir de ceapa verde
  • * 1 morcov 12-14 cm
  • * 1 castravete crud 12-14 cm
  • * 3 linguri pline cu frunze de morcovi
  • * 1 lingura patrunjel verde
  • * 1 lingura orez
  • * 1 lingurita usturoi granulat
  • * 1 cub Knorr cu smantana si patrunjel
  • * 1 lingura smantana
  • * 1 lingura plina cu ulei
  • * 5-6 frunze menta verde
  • * sare
  • * piper praf

Mod de preparare

- Se pune apa rece pe foc cu ulei si un praf de sare. Se adauga in apa rece ceapa tocata marunt, morcovul si castravetele date pe razatoarea mica, orezul, 1 cub Knorr cu smantana si patrunjel, usturoiul granulat si se lasa sa fiarba 20 de minute.

- Apoi se adauga frunzele de morcov si se mai lasa sa fiarba 2-3 clocote.

- Se ia de pe foc si se adauga patrunjelul verde si menta tocate marunt, smantana si un praf de piper dupa gust.

Se serveste fierbinte cu crutoane.

Se adauga un pic de suflet si iese o supa nemaipomenita. Incercati!

Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise