Supa din rasol de vita

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 1/2 kg rasol cu os cu maduva
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1/2 telina
  • 3 l apa
  • sare; pentru galuste: 2 oua
  • 3-4 linguri gris

Mod de preparare

Se pune rasolul taiat in bucati sa fiarba cu apa rece, la foc mic. Se ia cu grija toata spuma, apoi se adauga legumele bine curatate si spalate. Dupa 1/2 ora de fierbere, se adauga sarea si se lasa in continuare vasul pe foc mic 2 1/2 ore. Cind carnea este fiarta, se scoate rasolul si se pune in vas curat, la caldura, acoperit. Se strecoara supa, se taie morcovul si telina in 3-4 bucati mari. Se pregatesc galustele din cele 2 oua si 3-4 linguri gris. Se separa albusurile de galbenusuri, se bate spuma tare, se adauga galbenusurile, apoi, putin cite putin, se pune grisul. Cind supa clocoteste, se pun pe rind galustele, luind cite un sfert de lingura din compozitie. Cind toate galustele s-au ridicat deasupra, se intorc si presara patrunjel verde tocat.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise