Supa frantuzeasca de legume

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 morcovi
  • ½ telina
  • 2 fire de praz
  • ¼ varza creata
  • 1 ceapa
  • ½ sfecla
  • 1 gulie
  • 3 cartofi
  • 4 linguri de mazare verde
  • frunze de salata
  • ½ lingura de zahar pudra
  • 3 linguri de smantana
  • putin unt
  • sare
  • verdeata

Mod de preparare

Zarzavatul se spala si se taie foarte fin, ca taiteii. Se pun toate intr-un vas si se amesteca cu zahar si foarte putina sare.

Intr-o cratita se inabua zarzavatul cu putin unt. Se amesteca putin ca sa nu se lipeasca. Se adauga apa cat sa se acopere ingredientele.

Varza se taie fin si se pune si ea la fiert in alt vas.

Dupa ce zarzavatul este bin fiert se adauga varza strecurata, mazarea verde si frunze de salata taiate.

Se mai adauga putin apa, se lasa sa dea in fiert si se adauga smantana si verdeata tocata fin.

Aceasta supa este excelenta daca este servita cu crutoane de paine prajita.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise