supa groasa de cartofi.

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 7 cartofi mari
  • 1 morcov
  • 1 telina
  • 1 pastarnac
  • 2 cepe
  • 1 ardei gras
  • 3 linguri cu orez
  • 1 lingura cu ulei de masline
  • sare
  • piper.

Mod de preparare

Pune la fi ert in 3 litri de apa clocotita cu sare: morcovul, telina, ceapa, pastarnacul, taiate fideluta sau cubulete. Cand sunt aproape fierte, adauga orezul spalat bine in apa rece.

Dupa 5 minute, adauga cartofi i taiati cubulete si ardeiul, bastonase subtiri. Potriveste gustul de sare si piper si lasa pe foc, pana fierb si cartofii. Pentru a capata un gust mai bun adauga si ulei de masline.

Sugestie: In supa de cartofi mai poti adauga, spre final, cateva rosii decojite si pasate.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise