Supa pasata de cartofi

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2-3 buc. morcovi
  • o legatura mica de patrunjel
  • 2 buc. ceapa
  • 4 linguri unt
  • 1 1/4 kg cartofi
  • 2 linguri faina
  • 3 pahare lapte
  • 2 galbenusuri
  • 3 l apa

Mod de preparare

Se curata si se taie marunt morcovii, patrunjelul, ceapa si se inabusa in unt. Se adauga cartofi taiati bucatele. Se stinge totul cu apa si se pune la fiert la foc mic. Cind cartofii sint gata, se ia supa de pe foc, se strecoara si se trece zarzavatul prin sita. Deoparte, se rumeneste faina cu putin unt, se stinge cu lapte fierbinte si se adauga in piureul de zarzavat, apoi se toarna zeama in care a fiert zarzavatul si se lasa sa mai dea un clocot. Se adauga patrunjel taiat marunt. Dupa ce supa s-a luat de pe foc, se bat galbenusurile, se subtiaza cu 1-2 linguri de zeama de zarzavat si se toarna in supa.

Se serveste cu piine taiata in cuburi mici si prajita in putin unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise