Supa pasata de dovleac

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 8 persoane): 1,5 kg dovleac,
  • 300 ml apa fiarta cu Vegeta sau concentrat de legume,
  • 500 g smantana,
  • 2 linguri zeama de lamaie,
  • sare,
  • piper,
  • 50 g seminte de dovleac fara coaja.

Mod de preparare

Se curata dovleacul de coaja, seminte si nervuri. Se taie bucati mai mici si se pun la fiert in apa cu Vegeta sau concentrat de legume, pana cand devin foarte moi. Se dau prin sita, cu zeama cu tot, si se adauga smantana, apoi zeama de lamaie, se potriveste de sare si de piper. Se presara semintele de dovleac usor prajite.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise