Supa pe gaina, crescuta la tara

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 gaina crescuta la tara
  • 3 morcovi
  • 1 radacina patrunjel (eu nu am avut)
  • 1 bucata telina
  • 1 ceapa
  • 1 lingurita boabe de piper
  • 1 lingurita sare grunjoasa
  • Taitei/ galuste la alegere
  • Frunze proaspete de patrunjel

Mod de preparare

Punem gaina curatata si spalata bine, in oala sub presiune, adaugam restul ingredientelor (fara taitei  desigur ) acoperim cu apa si punem la fiert pentru o ora. In cazul in care, carnea nu este destul de moale, mai lasam cateva minute la fiert.

Scoatem carnea si legumele, strecuram supa, o punem dinnou la fiert intr-o oala normala, asezonam daca mai este nevoie si cand da in clocot adaugam taiteii. Lasam cam 5-8 minute sa fiarba, dupa care oprim focul si adaugam frunzele de patrunjel tocate marunt. Servim supa calda.

Carnea de gaina am servit-o langa cartofi aurii si sos picant de prune.

Pofta buna !

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise