Supa Ramen

Ingrediente

  • 1 kg tacam de pui
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 3-4 catei de usturoi
  • 3-4 cm de ghimbir
  • oua fierte tari
  • ceapa verde
  • optional: frunze de spanac, ciuperi
  • sos de soia
  • taitei instanti

Mod de preparare

Ramen este supa care imi aduce aminte cu drag de strazile japoneze, de fapt sunetul care mi-a ramas asociat cu aceasta tara este al caruciorului ambulant care vindea supa de taitei, la orice ora. Amintiri placute am si de la restaurantele de ramen, unde mereu intram dupa o noapte de club sau de cate ori avem nevoie de o portie sanatoasa de supa cu mult usturoi, ca sa dregem o raceala.

Si atata timp am crezut ca pana nu voi revizita Japonia nu am cum sa ma delectez din nou cu un bol de ramen. Gresit! A fost chiar mai simplu decat ma asteptam,de acum nu mai ramane decat sa experimentez.

Tacamul se spala bine sub jet de apa rece,ceapa si morcovul se curata si se pun intr-o oala.

Se adauga usturoiul si ghimbirul se se fierbe la foc mic. Eu am folosit o kukta pentru mai multa aroma si pentru a grabi fierberea.

Dupa ce s-a fiert tacamul, se strecoara supa si se pune intr-o craticioara. Se potriveste de gust cu sos de soia si se pastreza fierbinte. Se scoate carnea de pe oase.

In fiecare bol adaugam un pachet de taitei instanti peste care turnam supa fierbinte.Se acopera trei minute,dupa care se adauga bucati de carne de pui,un ou fiert tare taiat in jumatate si ceapa verde taiata oblic.

Se serveste fierbinte, eventual se mai poate adauga usturoi.

Mai multe retete delicioase gasiti pe blogul Mitinita.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise