Supa rece de castraveti

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 portii): 1 kg castraveti,
  • 1/2 l supa de vita rece,
  • degresata (sau Knorr+apa),
  • 1 lingura smantana acrisoara,
  • 1 lingurita marar verde tocat,
  • 1 catel de usturoi,
  • 1 varf de cutit chimen macinat,
  • sare,
  • piper proaspat macinat.

Mod de preparare

Se spala castravetii si se taie - din bucata de la mijloc - mai multe felii subtiri de tot, care se pun deoparte pentru garnisit... Restul castravetilor se taie mai intai in doua si pe urma cubulete. Usturoiul curatat se toaca marunt.

Se pun cubuletele de castravete in robotul de bucatarie, se toarna peste ele supa de carne (rece), se adauga smantana, usturoiul, chimenul si mararul, se gusta de sare si piper si se mixeaza.

Se imbraca marginile celor 4 farfurii cu felii subtiri de castravete si feliile care raman se taie fasii subtiri si se pun la mijlocul farfuriilor. Se toarna peste ele supa, se garniseste cu putin marar tocat si se serveste rece.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise