Supa simpla cu ciuperci, cartofi si ton

Toaca ceapa marunt.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g ciuperci tip champignon
  • 1 ceapă
  • 2 cartofi de mărime mijlocie
  • 2 căței de usturoi
  • 2 l supă de pui (sau apă)
  • 1 linguriță sare
  • 1/4 linguriță piper negru măcinat
  • 1 lingură unt
  • 150 g ton în suc propriu (opțional)
  • 2 linguri iaurt grecesc (pentru a îngroșa supa după ce este gata - opțional)

Mod de preparare

Toacă ceapa mărunt. Spală ciupercile și taie-le mărunt. Într-o cratiță non-aderentă, încălzește o lingură plină cu unt în care vei sota ușor ceapa. Adaugă ciupercile și sotează-le până când se înmoaie (aproximativ 5 minute), amestecând din când în când. Adaugă supă de pui sau apă și fierbe supa. Între timp, dă prin blender cartofii cruzi tăiați mărunt împreună cu 2 căței de usturoi și puțină apă. Toarnă amestecul în supă. Lasă supa să fiarbă timp de aproximativ 10-15 minute, apoi blenduiește-o cu un blender de mână, după care o asezonezi cu sare și piper. Dacă dorești, adaugă și iaurtul grecesc înainte de a servi supa, îți recomand să adaugi și puțin ton (din care ai scurs zeama). În acest mod, supa îți va furniza și mai multe proteine și îți va ține bine de foame.

(https://www.magicianafit.ro/retete/retete-de-supe)

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise