Supa Tex- Mex cu pui si porumb(reteta mexicana)

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 lingura ulei
  • 1 piept pui(mare,taiati cuburi)
  • 4 cartofi medii taiati cuburi
  • 1 lingura oregano proaspat, tocat(se poate si uscat)
  • 1 lingura chili
  • 1 lingurita de chimen macinat
  • 625ml supa de pui
  • 250ml salsa
  • 375ml porumb congelat
  • 150ml smantana
  • sare,piper

Mod de preparare

Se incinge uleiul,se adauga puiul,cartofii,oregano,chili si chimenul si se calesc 5 min.

Se adauga salsa,supa de pui,sare,piper(dupa gust)se aduce la nivelul de fierbere dupa care se lasa la foc potrivit 15-20 min.(pana sunt gata cartofii).Adaugati porumbul si mai lasati la fiert 3-4 min.

Se ia de pe foc,se lasa putin la racit si se adauga jumatate de smantana.Supa este destul de groasa(tipic mexicana)si picanta.

Se pune in farfurii si se adauga restul de smantana(pe fiecare portie),se decoreaza cu ceapa verde taiata subtire(obtional).

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise