Tagliatelle cu ciuperci

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400 g tagliatelle
  • 500 g ciuperci Champignon
  • 3 catei de usturoi
  • 1 ou
  • 100 g smantana 14% grasime
  • 3 linguri ulei de masline extravirgin
  • sare marina
  • piper proaspat macinat
  • patrunjel maruntit
  • parmezan ras

Mod de preparare

Se ia o tigaie mare si se pune 1 lingura ulei de masline la incins. Apoi luam ciupercile curatate (eu prefer sa pastrez coditele), taiate felii semisubtiri (pt a se vedea ciuperca sectionata), si le punem in tigaie. Le lasam cam 15 minute (daca lasa prea multa apa aruncam putin din ea). Intre timp punem tagliatellele la fiert in apa cu sare. Apoi adaugam usturoiul pisat peste ciuperci, sare si piper, si mai lasam 5 min. Luam oul si-l batem bine, apoi adaugam smantana, sare, piper si patrunjelul maruntit. Dupa ce au fiert pastele (timpul indicat pe ambalaj, nu mai mult, pentru ca altfel nu-si mai pastreaza forma), le scurgem si le adaugam peste ciuperci (nu le pun sub apa rece pentru ca asa nu se amesteca bine cu ciupercile). Adaugam oul batut cu smantana, stingem focul si amestecam totul. Se servesc imediat cu putin parmezan ras deasupra. Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise