Tandori chicken si curry cu legume

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Tandori chicken:
  • - 500 gr de piept de pui
  • - 2 linguri de pudra tandoori (scortisoara,coriandru,chimion,cuisoare,usturoi pudra,ghimbir pudra,boia iute,boia dulce,sare)
  • - 150 ml iaurt sau iaurt amestecat cu smantana
  • - 2 linguri ulei
  • - 1 lingurita de suc de lamaie
  • - sare dupa gust
  • Curry cu legume:
  • - 100 gr orez salbatic
  • - 100 gr morcov
  • - 100 gr mazare
  • - 100 praz
  • - 1 litru de apa
  • - 500 gr zeama supa groasa de legume
  • - 1 lingurita lamaie
  • - cate 1 lingurita rasa din turmeric,chimen macinat,coriandru macinat, boia dulce
  • - 30 gr nuca de cocos rasa
  • - 1 jumate lingurita de boia iute
  • - 2 lingurite radacina proaspata de ghimbir tocata marunt
  • - 1 catel de usturoi
  • - 2 linguri de ulei
  • - 1 ceapa mare
  • - 1 lingurita coriandru

Mod de preparare

Tandori chicken:

Se incalzeste cuptorul la 220 grade,se spala bucatile de pui si se pun la uscat pe servetele.Se pun bucatile de pui intr-un castron si se pune peste ele putina lamaie, apoi se ung pe toate partile cu pudra tandoori, sare si se pun apoi in iaurt.Se aseaza bucatile de pui una langa alta pe o tava unsa cu ulei, incalzita in prealabil in cuptor.Se coace timp de 15-20 minute.

Curry cu legume:

Se curata si se spala mazarea,morcovul,prazul si ceapa. Taiem ceapa marunt,morcovul fasiute subtiri,iar prazul bucatele de circa 1 cm.Se incinge uleiul intr-o cratita mare si se caleste ceapa la foc moderat,se adauga usturoiul si ghimbirul si se prajesc 2 minute, amestecand continuu.Se adauga apoi morcovul,mazarea si prazul,apoi adaugam boiaua iute, turmericul, chimenul, coriandrul, boiaua dulce, si se prajesc incet 3 minute. Se adauga orezul spalat si scurs in prealabil.Adaugam supa de legume,sucul de lamaie si nuca de cocos.Se da in cateva clocote,apoi punem vasul la cuptor pana cand orezul absoarbe toata zeama.Se serveste cald alaturi de bucatele din piept de pui.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise