Tarta cu branzeturi si crusta de porumb cu oua

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 200 gr faina
  • 6 linguri iaurt
  • 8 gr drojdie
  • 1 lingurita rasa zahar
  • 1 lingura ulei de masline
  • un praf de sare
  • Umplutura:
  • 550 gr branza de vaci cremoasa
  • 3 linguri parmezan ras
  • 4 linguri cascaval ras
  • 2 cepe verzi
  • 1 legatura marar verde
  • 1 ou
  • sare
  • piper
  • Crusta:
  • 150 gr boabe de porumb
  • 3 oua
  • 1 lingurita rasa praf de copt
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Aluatul:

Drojdia o frecam cu zaharul pana se dizolva.

Cernem faina intr-un bol, punem sarea.

Adaugam iaurtul treptat, drojdia si incepem sa framantam.

Cand aluatul devine omogen, elastic, incorporam uleiul.

Acoperim aluatul, il lasam la dospit 30 de minute.

Umplutura:

Intr-un bol amestecam branza de vaci cu parmezanul si cascavalul.

Curatam ceapa verde, o taiem rondele, mararul verde il tocam marunt indepartand cozile.

Incorporam ceapa, mararul in branza, apoi oul, sare si piper dupa gust.

Tapetam cu hartie de copt o tava de tarta.

Rasturnam aluatul in tava, iar cu degetele il intinde usor, spre margini, dar facem si o mica bordura.

Il intepam cu furculita, turnam umplutura si o nivelam.

Crusta:

Ouale le batem spuma cu sare, piper, apoi adaugam praful de copt.

Boabele de porumb le scurgem bine de zeama.

Peste umplutura punem porumbul, apoi ouale batute.

Introducem tarta in cuptorul incins, reglam o temperatura potrivita.

O lasam pana prinde o crusta usor aurie deasupra, dar in acelasi timp sa fie si coapta.

Cand este gata, o scoatem sa se racoreasca putin si servim!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise