Tarta cu branzeturi si crusta de porumb cu oua

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 200 gr faina
  • 6 linguri iaurt
  • 8 gr drojdie
  • 1 lingurita rasa zahar
  • 1 lingura ulei de masline
  • un praf de sare
  • Umplutura:
  • 550 gr branza de vaci cremoasa
  • 3 linguri parmezan ras
  • 4 linguri cascaval ras
  • 2 cepe verzi
  • 1 legatura marar verde
  • 1 ou
  • sare
  • piper
  • Crusta:
  • 150 gr boabe de porumb
  • 3 oua
  • 1 lingurita rasa praf de copt
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Aluatul:

Drojdia o frecam cu zaharul pana se dizolva.

Cernem faina intr-un bol, punem sarea.

Adaugam iaurtul treptat, drojdia si incepem sa framantam.

Cand aluatul devine omogen, elastic, incorporam uleiul.

Acoperim aluatul, il lasam la dospit 30 de minute.

Umplutura:

Intr-un bol amestecam branza de vaci cu parmezanul si cascavalul.

Curatam ceapa verde, o taiem rondele, mararul verde il tocam marunt indepartand cozile.

Incorporam ceapa, mararul in branza, apoi oul, sare si piper dupa gust.

Tapetam cu hartie de copt o tava de tarta.

Rasturnam aluatul in tava, iar cu degetele il intinde usor, spre margini, dar facem si o mica bordura.

Il intepam cu furculita, turnam umplutura si o nivelam.

Crusta:

Ouale le batem spuma cu sare, piper, apoi adaugam praful de copt.

Boabele de porumb le scurgem bine de zeama.

Peste umplutura punem porumbul, apoi ouale batute.

Introducem tarta in cuptorul incins, reglam o temperatura potrivita.

O lasam pana prinde o crusta usor aurie deasupra, dar in acelasi timp sa fie si coapta.

Cand este gata, o scoatem sa se racoreasca putin si servim!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise