tarta cu caise

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -350 g unt
  • -125 g zahar pudra
  • -125 g alune macinate
  • -1 lingurita vanilie
  • -½ lingurita rom
  • -460 g faina
  • -Sare
  • -¾ lingurita praf de copt
  • -100 g gem de caise

Mod de preparare

Se face un blat din : unt, zahar, alunele macinate, vanilia, romul si sarea.

Acest aluat se acopera cu folie si se baga la frigider 2 -3 ore.

Din aluat se fac doua foi groase de 1 cm care se taie in forma rotunda

Peste una dintre ele se toarna gemul de caise si alune macinate, iar cea de-a doua care se pune deasupra se decupeaza niste cerculete mai mici

Se unge cu ou si se baga la cuptor

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise