Tarta cu caise si smantana

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Aluat: 250 g faina alba tip 00, 75 g zahar, 125 g unt rece taiat cuburi, 1 ou, 1-2 linguri apa rece
  • Crema: 4 caise sau piersici, 2 oua intregi, 300 gr smantana, 100gr praf de budinca de vanilie

Mod de preparare

Se pune totul in robot si se amesteca pina avem un aluat omogen. Se tine 40-50 min la rece. Se intinde apoi aluatul in forma de tarta unsa cu putin ulei si pudrata cu faina. Se inteapa de mai multe ori cu furculita. 4 caise sau piersici se oparesc scurt, se decojesc si se taie felii. Se aranjeaja feliile peste aluat. Se pune tarta 10min la 180grade. Se amesteca ouale intregi cu smantana, zaharul si praful de budinca si se toarna peste fructe. Se da tava la cuptor pentru 45-50 min la 180 grade. Se serveste rece.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise