Tarta cu mere acrisoare

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • O tarta bunicica dar parca merge mai bine o placinta cu doua foi de aluat. Umplutura de mere este ideala, nici prea dulce nici prea acra
  • Aluat:
  • 2 oua
  • 1 pachet de unt
  • 100 ml ulei
  • 100 ml apa minerala
  • 2 lg zahar
  • 1 plic pf de copt
  • 1 vf lgt bicarbonat
  • sare
  • 600 gr faina
  • Umplutura:
  • 1.5 kg mere acre
  • 1 lg rasa scortisoara
  • 5 lg rase zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2 lg rase gris
  • zahar pudra vanilat

Mod de preparare

Untul la temperatura camerei se bate cu zaharul dupa care adaugam cate un pu si se mixeaza. Urmeaza uleiul si apa minerala in care am dizolvat pf de copt si bicarbonatul. Punem si faina in ploaie. Framantam aluatul si-l dam la rece 2 ore. Se pun cele 5 lg de zahar sa se caramelizeze putin, punem rerele rase si le lasam putin fara sa amestecam in ele sa intre zaharul in ele. Amestecam si lasam la calit. Punem si scortisoara si cand a scazut zeama lasam la racit. Punem si grisul si amestecam. Se imparte aluatul in doua si se folosesc foile ca la placinta. Eu am facut tarta. Am oprit o parte din aluat din care am facut cornulete.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise