Tarta cu mere acrisoare

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • O tarta bunicica dar parca merge mai bine o placinta cu doua foi de aluat. Umplutura de mere este ideala, nici prea dulce nici prea acra
  • Aluat:
  • 2 oua
  • 1 pachet de unt
  • 100 ml ulei
  • 100 ml apa minerala
  • 2 lg zahar
  • 1 plic pf de copt
  • 1 vf lgt bicarbonat
  • sare
  • 600 gr faina
  • Umplutura:
  • 1.5 kg mere acre
  • 1 lg rasa scortisoara
  • 5 lg rase zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2 lg rase gris
  • zahar pudra vanilat

Mod de preparare

Untul la temperatura camerei se bate cu zaharul dupa care adaugam cate un pu si se mixeaza. Urmeaza uleiul si apa minerala in care am dizolvat pf de copt si bicarbonatul. Punem si faina in ploaie. Framantam aluatul si-l dam la rece 2 ore. Se pun cele 5 lg de zahar sa se caramelizeze putin, punem rerele rase si le lasam putin fara sa amestecam in ele sa intre zaharul in ele. Amestecam si lasam la calit. Punem si scortisoara si cand a scazut zeama lasam la racit. Punem si grisul si amestecam. Se imparte aluatul in doua si se folosesc foile ca la placinta. Eu am facut tarta. Am oprit o parte din aluat din care am facut cornulete.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise