Tarta cu praz leurda si ciuperci

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 pachet aluat de foitaj
  • 1 praz
  • 1 legatura leurda
  • 300 g ciuperci
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 1 lingura unt
  • 100 g cascaval
  • 3 linguri smantana
  • 3 oua
  • 1/2 lingurita nucsoara
  • sare
  • piper
  • 3 linguri parmezan
  • 100 g branza Mozzarella

Mod de preparare

In tigaia cu unt incins se caleste partea alba de la praz taiata rondele, se adauga ciupercile feliate, iar dupa ce a scazut apa din ele se adauga leurda spalata si taiata marunt, patrunjelul, sare,piper iar dupa 4-5 min se da deoparte.

Se tapeteaza forma de tarta cu aluat, lasand aluatul sa cada peste marginile formei, se rastoarna compozitia cu praz, deasupra se pun cubulete de cascaval adancite cu mana in umplutura. Intr-un bol se bat ouale cu smantana, parmezan, nucsoara si se rastoarna peste praz. Se adauga deasupra bucati de mozzarella, se pliaza marginile aluatului peste toata umplutura se unge cu ou batut. Se lasa la cuptor 40 min la foc moderat, pana se rumeneste.

Se serveste imediat cu putin ketchup.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise