Tarta cu prune si nuca

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 pachet aluat fraged
  • 200 gr nuca macinata
  • 2 oua
  • 125 gr zahar
  • 2 prune mari rotunde( sau 6 prune mici)
  • 2 linguri gem caise
  • zahar pudra optional

Mod de preparare

Intr-o tava rotunda punem aluatul decongelat si il decupam dupa forma acesteia, il dam la frigider pana praparam umlutura. Separam ouale, albusurile le batem spuma impreuna cu zaharul.Nuca macinata o amestecam cu galbenusurile si apoi incet incorporam si albusurile.

Punem umplutura peste aluat, iar peste asezam prunele taiate felii subtiri (prunele care le-am avut au fost mai acrisoare ) si presaram putin zahar pudra. Dam la cuptor la 180 grade timp de 30 -35 minute. Dupa ce o scoatem din cuptor ungem prunele cu gemul de caise si o lasam sa se raceasca apoi o servim.

Enjoy!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise