Tarta cu rosii si miere de salcam

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): 1 pachet aluat fraged,
  • 10 rosii mijlocii,
  • 50 g migdale pisate,
  • 50 g zahar,
  • 50 g migdale feliate,
  • 4 linguri miere.

Mod de preparare

Incingeti cuptorul la 180gr.. Opariti rosiile, curatati-le de pielita, taiati-le in doua, presati-le usor intre palme pentru a indeparta cat mai multe seminte si lasati-le sa se scurga (cu taietura in jos) pe hartie absorbanta.

Intindeti aluatul si imbracati cu el o forma de tarta tapetata cu hartie pentru copt. Presarati pe fund pudra de migdale, asezati deasupra jumatatile de rosie cu partea bombata in sus si presarati peste ele zaharul si migdalele feliate.

Turnati mierea peste rosii si dati tarta 30 de minute la cuptor. Inainte de-a o servi, scoateti-o din forma si lasati-o sa se raceasca.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise