Tarta cu rosii si miere de salcam

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): 1 pachet aluat fraged,
  • 10 rosii mijlocii,
  • 50 g migdale pisate,
  • 50 g zahar,
  • 50 g migdale feliate,
  • 4 linguri miere.

Mod de preparare

Incingeti cuptorul la 180gr.. Opariti rosiile, curatati-le de pielita, taiati-le in doua, presati-le usor intre palme pentru a indeparta cat mai multe seminte si lasati-le sa se scurga (cu taietura in jos) pe hartie absorbanta.

Intindeti aluatul si imbracati cu el o forma de tarta tapetata cu hartie pentru copt. Presarati pe fund pudra de migdale, asezati deasupra jumatatile de rosie cu partea bombata in sus si presarati peste ele zaharul si migdalele feliate.

Turnati mierea peste rosii si dati tarta 30 de minute la cuptor. Inainte de-a o servi, scoateti-o din forma si lasati-o sa se raceasca.

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise