Tarta cu visine

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • -5 oua
  • -1 praf de copt
  • -2 canite zahar
  • -2 canite lapte
  • -1 canita ulei
  • -4 pliculete zahar vanilinat
  • -putina coaja rasa de lamaie
  • -faina cat cuprinde
  • -500 g visine fara samburi
  • -zahar pudra

Mod de preparare

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma, se adauga treptat zaharul, iar cand spuma este ferma se adauga galbenusurile, laptele, uleiul, praful de copt, aromele si faina cat cuprinde. Compozitia trebuie sa fie putin mai groasa decat cea pentru chec, altfel nu iese pufoasa. Se incinge cuptorul. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt, se toarna compozitia, se pun visinele rasfirate si se coc in cuptor la foc mic spre mediu pana se rumeneste frumos deasupra. Dupa racire se pudreaza cu zahar. Aceasta compozitie poate fi folosita cu succes si la briose.

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise