Tarta cu visine

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • -5 oua
  • -1 praf de copt
  • -2 canite zahar
  • -2 canite lapte
  • -1 canita ulei
  • -4 pliculete zahar vanilinat
  • -putina coaja rasa de lamaie
  • -faina cat cuprinde
  • -500 g visine fara samburi
  • -zahar pudra

Mod de preparare

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma, se adauga treptat zaharul, iar cand spuma este ferma se adauga galbenusurile, laptele, uleiul, praful de copt, aromele si faina cat cuprinde. Compozitia trebuie sa fie putin mai groasa decat cea pentru chec, altfel nu iese pufoasa. Se incinge cuptorul. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt, se toarna compozitia, se pun visinele rasfirate si se coc in cuptor la foc mic spre mediu pana se rumeneste frumos deasupra. Dupa racire se pudreaza cu zahar. Aceasta compozitie poate fi folosita cu succes si la briose.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise