Tarta de orez cu visine

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingredinte pentru blat:
  • -350 g faina
  • -90 g zahar
  • -un ou
  • -200 g unt
  • -un varf de cutit de sare
  • Ingrediente pentru umplutura:
  • -250 g orez cu bobul rotund
  • -250 ml vin alb+750 ml apa
  • -2 lamai
  • -200 g zahar
  • -50 g visine fara samburi
  • -50 g miez de nuca prajit

Mod de preparare

Se framanta un aluat din faina, unt, zahar, sare si ou. Cu jumatate din aluat se tapeteaza o forma de tarta, cu diametrul de 26 cm. Se pune la rece atat forma imbracata cat si restul de aluat.

Dupa ce am pus la rece aluatul pregatim umplutura. Intr-un vas punem la fiert orezul cu apa si vinul. Fierbem pana scade tot lichidul, cam 30-35 min. la foc mic. Cat timp fierbe orezul, pregatim siropul de lamaie. Lamaile spalate le vom rade coaja cu razatoarea cu gauri mici. Dupa ce le-am ras coaja, stoarcem sucul de la o lamaie, iar pe cealalta, o curatam bine de coaja alba si scoatem feliile de miez. Apoi intr-un ibric punem sucul de lamaie plus 50 ml apa, coaja rasa si feliile de miez. Punem pe foc si fierbem pana scade la jumatate.

Cand orezul este fiert, il lasam sa se racoreasca si apoi il vom amesteca cu siropul de lamaie, miezul de nuca tocat la cutit si visinile. mestecam usor si punem umplutura peste blatul ce l-am pastrat la rece. Din restul de aluat, intindem o foaie si decupam forme pe care le punem peste umplutura de tarta. Se unge tarta cu ou batut si se pune la cuptorul de dinainte incins, la foc mediu, cam 40-50 min. Cand este gata, se pudreaza cu zahar si se serveste rece.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise