tarta de zmeura

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 300 gr faina
  • 200 gr zahar
  • 200 gr unt
  • 6 galbenusuri de ou. 300 ml de lapte
  • sare.
  • 150 gr de zmeura
  • un plic de vanile
  • 100 gr de orez

Mod de preparare

aluatul

taiati 150 gr de unt cubulete si puneti-l in un bol cu faina si amestecati.puneti apoi 150 gr de zahar si 4 galbenusuri 20 ml de alpte si un praf de sare.mestecati aluatul pana devine omogen . acoperitil cu o pelicula si lasatil la rece 30 min.

umplutaura

varsati intr-o oala laptele ramas cu un plic de vanilie so orezul si mestecand in continuu il fierbeti 15 min pana cand laptele se evapora. puneti untul si zaharul ramas si mestecati bine cu o lingura de lemn. puneti si galbenusurile ramase si mestecati cu grija 5 min.trebuie sa iasa o compozitie cremoasa nu fluida.

spalati deliat zmeura cu apa rece lasatile sa se scurga pe o hartie care absoarbe .si mestecati usor cu , compozitia

deschideti cuptorul la 180 de gr. scoteti aluatul din frigider . ungeti cu unt o forma. puneti aluatul pe margini lasand in mijloc gol. intepati de cateva ori cu furculita. varsati compozitia in mijloc. taiati aluatul care a mai ramas si puneti-o deasupra. puneti la suprafata o jumatate de aphar de lapte . lasati-o la cuptor 25 min

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise