Tarte cu vişine şi bezea

Timp pregatire
59 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • pentru aluatul de tarte:
  • 125 gr unt
  • 250-260 gr făină
  • 1 ou
  • 3 linguri lapte
  • 80 gr zahăr tos
  • pentru umplutura:
  • 400 gr vişine (fără sâmburi)
  • 1 linguriţă zahăr tos
  • coajă portocală
  • 1 lingură făină
  • 1 gălbenuş
  • 2 albuşuri
  • 125 gr zahăr tos

Mod de preparare

Din 80 gr zahăr tos unt, făină, lapte, ou şi un praf de sare facem un aluat ca pentru tartele obisnuite.

Lăsăm să se odihnească la rece o oră, după care îl lucrăm repejor...întindem foaie...umplem tăviţele de tarte (unse cu unt) şi le predăm cuptorului încins pentru 10 minute.

Între timp facem umplutura: vişinele (fără sâmburi) se pun la scurs într-o strecurătoare. În sucul obţinut desfacem o lingură de făină, adăugăm gălbenuşul, coaja de portocale şi pune la foc , pe bain-marie, până se îngroasă ca o cremă. Amestecăm apoi vişinele şi lăsăm la răcit.

Din cele două albuşuri , un praf de sare şi 125 gr zahăr tos, facem o bezea.

Când tartele sunt coapte le umplem cu crema de vişine şi apoi punem deasupra câte o lingură de bezea. Dăm totul la foc iute, preţ de maxim 5-8 minute....

Se servesc reci, de preferat a doua zi, fiindcă atunci aluatul se frăgezeşte minunat....

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise