Tiramisu

Tiramisu rețeta originală

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 200 g piscoturi,
  • 250 g mascarpone,
  • 4 galbenusuri,
  • 300 ml apa calda cu 2 lingurite cafea instant,
  • 300 ml frisca,
  • 1 plic zahar vanilat,
  • esenta vanilie,
  • 5 linguri zahar pudra,
  • 4-6 linguri amaretto,
  • cacao pt decor

Mod de preparare

Se prepara cafeaua, iar dupa ce se raceste se adauga amaretto.

Tiramisu rețeta originală nu prevede frisca, dar mie imi place foarte mult asa. Crema se face astfel: se bat spuma galbenusurile cu zaharul, apoi se pun la bainmarin pana se ingroasa. Se lasa la racit. Separat, se mixeaza frisca si se incorporeaza in mascarpone amestecat cu zaharul vanilat, iar la final se adauga si compozitia cu oua.

Se da la frigider cel putin 20 min. Montarea se face dupa bunul plac in tavi de diferite forme si se pudreaza cu cacao.

Se baga la frigider, iar cand cacaua de deasupra este inmuiata se poate servi.

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise