Tiramisu

Tiramisu rețeta originală

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 200 g piscoturi,
  • 250 g mascarpone,
  • 4 galbenusuri,
  • 300 ml apa calda cu 2 lingurite cafea instant,
  • 300 ml frisca,
  • 1 plic zahar vanilat,
  • esenta vanilie,
  • 5 linguri zahar pudra,
  • 4-6 linguri amaretto,
  • cacao pt decor

Mod de preparare

Se prepara cafeaua, iar dupa ce se raceste se adauga amaretto.

Tiramisu rețeta originală nu prevede frisca, dar mie imi place foarte mult asa. Crema se face astfel: se bat spuma galbenusurile cu zaharul, apoi se pun la bainmarin pana se ingroasa. Se lasa la racit. Separat, se mixeaza frisca si se incorporeaza in mascarpone amestecat cu zaharul vanilat, iar la final se adauga si compozitia cu oua.

Se da la frigider cel putin 20 min. Montarea se face dupa bunul plac in tavi de diferite forme si se pudreaza cu cacao.

Se baga la frigider, iar cand cacaua de deasupra este inmuiata se poate servi.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise