Tiramisu cu capsuni

Tiramisu rețeta originală

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 4-6 portii aveti nevoie de:
  • 0,5 kg capsuni proaspete,
  • 1 lamaie,
  • 500 ml. iaurt (preferabil degresat),
  • 500 gr. mascarpone,
  • 1 lingura zahar alb,
  • 2 plicuri zahar vanilinat,
  • 1 pachet piscoturi pentru copii (500 gr),
  • praf de cacao,
  • zahar pudra,
  • praf de scortisoara,
  • sirop de capsuni,
  • vin alb demisec

Mod de preparare

Amestecam siropul de capsuni (cam 50 ml) cu vinul alb (tot aproximativ 50 ml)si putin praf de scortisoara. Spalam capsunile, le curatam si le injumatatim. Omogenizam iaurtul cu crema mascarpone, zeama si coaja rasa a lamaii, zaharul tos si plicurile de zahar vanilinat. Luam o forma si intindem un prim strat compact de piscoturi, insiropam din abundenta cu mixtura de sirop si ungem cu jumatate din cantitatea de crema, peste care asezam o parte din capsunile scurse. Repetam procedura si lasam vasul sa se intrepatrunda pentru 1-2 ore la frigider. Inainte de servire portionam tiramisu-ul, si il decoram din abundenta cu praf de cacao, zahar pudra si cateva fire de scortisoara.

Recomandari - daca pregatiti acest desert pentru consumul celor mici, inlocuiti vinul alb cu un sirop de zahar (2-3 lingurite de zahar alb punem la fiert cu vreo 100 ml apa si lasam sa se raceasca); daca preparati pentru persoane adulte, puteti apela si la un rom de calitate, sau la un bitter in amestec cu putin cognac, asa cum se face si Tiramisu rețeta originală

Sfaturi - daca nu dispuneti de financiarul necesar achizitionarii cremei mascarpone, puteti pregati un amestec din branza de vaci si smantana dulce (frisca lichida)

Sugestie - daca nu ai sirop de capsuni, poti sa prepari necesarul zdrobind cateva fructe si strecurand zeama printr-o sita fina.

Mult succes la devorare!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise