Tocana de cod cu legume

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 cepe de marime medie, tocate marunt
  • 3 catei de usturoi, taiati felii subtiri
  • 1 ardei gras rosu mare, taiat betisoare
  • 450 g cartofi dulci, curatati si taiati in bucati de 1 cm
  • 3/4 lingurita sare
  • 1/2 lingurita cimbru uscat
  • 1 1/2 cana mazare Înghetata
  • 1 cana boabe de porumb congelate
  • 700 g file de cod fara piele, fara oase, taiat in bucati de o inghititura

Mod de preparare

1. Într-o tigaie sau o cratita mar.e, se incalzeste uleiul la foc potrivit. Se adauga ceapa si usturoiul si se prajesc, amestecând des, 5 minute sau pâna când ceapa devine aurie.

2. Se adauga ardeiul gras si cartofii dulci; se acopera si se prajesc 5 minute sau pâna când cartofii dulci incep sa se moaie. Se adauga 1 1/3 cana de apa, sarea si cimbrul; se pun la fiert.

3. Când dau În clocot, se face focul mic; se acopera si se fierb 5 minute sau pâna când cartofii dulci sunt fragezi. Se adauga mazarea si porumbul.

4. Se asaza codul deasupra legumelor; se acopera si se fierb 7 minute sau pâna când pestele este bine facut, dar inca fraged.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise