Tocana de miel cu smantana si mamaliguta

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 800 g carne miel
  • 3 fire ceapa verde
  • 4-5 linguri ulei
  • cateva feliute ardei gras rosu
  • 150 ml smantana
  • frunze patrunjel verde
  • 300 g faina malai
  • o lingura faina alba
  • sare
  • piper mozaic
  • 2 linguri pasta de ardei

Mod de preparare

Taiem carnea de miel in bucati nu prea mari, o spalam bine si o lasam pe un servet de hartie sa se scurga.

Taiem marunt ceapa verde cu cozi cu tot si ardeiul in bucati mici, apoi le sotam intr-o tigaie in putin ulei(unt).Cand ceapa a devenit sticloasa , adaugam bucatile de carne, amestecam sa se rumeneasca putin carnea pe toate partile.

Asezonam si adaugam apa cat sa depaseaca putin nivelul carnii. Acoperim vasul si lasam sa fiarba la foc mic.

Intr-un bol amestecam smantana cu faina, adaugam pasta de ardei si un polonic mic din sosul in care a fiert carnea. Amestecam sa nu se faca cocoloase si rasturnam compozitia peste carne. Lasam sa dea cateva clocote.

La final presaram patrunjel verde tocat si servim tocana cu mamaliguta.

Pofta mare !

Mai multe poze gasiti aici:

http://sidyskitchen.blogspot.ro/2012/05/tocana-de-miel-cu-smantana-si.html

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise