Tocanita cu aripioare de pui

Reteta de tocanita cu aripioare de pui. Tocanita cu aripioare de pui reteta simpla. Tocanita de pui reteta bunicii. Retete cu pui.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 5-6 aripioare de pui
  • 1 ceapa
  • 1 gogosar ( sau ardei gras rosu)
  • bulion sau suc de rosii
  • 5-6 linguri de ulei
  • sare
  • piper
  • patrunjel

Mod de preparare

Reteta de tocanita cu aripioare de pui am invatat s-o fac de la bunica. Este simpla, delicioasa si se prepara foarte usor.

Aripioarele se spala si se pun la fiert cateva minute; apoi se scurg de apa, se sterg si se pun la prajit in putin ulei cate 4-5 minute pe fiecare parte pana se rumenesc usor.

Ceapa tocata solzisori si gogosarul taiat la fel se adauga peste aripioare si se calesc. Cand legumele s-au inmuiat adaugam bulionul, completam cu apa si lasam sa fiarba pana scade si sosul se ingroasa.

Se potriveste de sare si piper si, dupa ce stingem focul, adaugam patrunjel verde tocat marunt.

Reteta de tocanita cu aripioare de pui este gata de savurat alaturi de mamaliguta sau paine calda de casa. Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise