Tocanita cu ghebe si ciuperci

Timp pregatire
240 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 gr ghebe la borcan in sare
  • 1 borcan mic ciuperci taiate
  • 1 ceapa mare
  • 1 morcov
  • 150 gr rosii decojite in suc de rosii
  • sare
  • piper
  • 1/2 lingurita boia de ardei iute
  • 1 lingura pasta de tomate
  • 2 catei de usturoi
  • 2 linguri ulei
  • 1/2 cana cu apa

Mod de preparare

Ghebele le spalam bine si le lasam in apa rece la desarat. Schimbam apa, cam o data la jumatate de ora. Dupa ce s-au desarat, le tocam, dar nu foarte marunt.

Ciupercile le scurgem de zeama, le spalam si le mai taiem putin.

Ceapa o curatam si o tocam marunt.

Morcovul il decojim, il dam pe razatoarea cu ochiuri mari.

Rosiile decojite le facem cubulete.

In vasul aparatului punem uleiul, ceapa si morcovul, le amestecam.

Adaugam ghebele, ciupercile si rosiile tocate.

Presaram sare, piper, boiaua iute, invartim totul si turnam apa.

Conectam aparatul la curent, il acoperim cu capacul, selectam modul High si un timp de 3 ore si 30 de minute.

Il lasam sa isi faca treaba singur, iar in ultima jumatate de ora, incorporam pasta de tomate si usturoiul curatat si pisat.

Cand este gata, deconectam Crock Pot-ul de la curent.

Lasam sa se racoreasca putin tocanita, apoi o servim fie simpla, cu un piure, cu mamaliguta si ce mai doriti.

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise