Tocanita de cartofi cu carne de porc

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Avem nevoie de :
  • 1 kg cartofi
  • 500 g carne
  • 2 cepe
  • 1/3 telina
  • 2 morcovi
  • 5 linguri ulei
  • 300 ml apa fierbinte
  • vegeta, sare, piper, 3-5 fire de patrunjel verde tocat
  • optional: 1 ardei gras, 2-3 rosii, 1 mana de pastai de fasole verde( pentru ca mie imi place fasolea verde) :))

Mod de preparare

Ceapa se toaca si se pune la calit in ulei.

Carnea se taie cuburi si se caleste impreuna cu ceapa. Se pune 1/4 lingurita de sare si cateva linguri de apa, se acopera si se lasa sa se inabuse 5 minute.

Se adauga cartofii taiati rustic, cuburi mari, restul legumelor taiate cubulete, se calesc 2-3 minute, apoi se sting cu apa fierbinte. Apa trebuie sa acopere un pic carnea si restul ingredientelor.

Se acopera tocanita si se lasa sa fiarba la foc mic, cu cratita partial acoperita, pana cand scade si carnea este bine fiarta.

Daca punem rosii la tocanita de cartofi cu carne, acestea se adauga cand carnea este aproape fiarta (altfel intaresc carnea).

Se adauga vegeta, se gusta apoi tocanita de sare. Se stinge focul, se presara patrunjel peste tocanita si se acopera. Se poate servi in 5 minute.

Fac aceeasi tocanita si din carne de pui!

Sper sa va placa!

Sa aveti pofta!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise